Restaria favoriet helemaal klaar voor de toekomst!
Je zou het niet zo snel denken, maar de bakwand van Restaria Favoriet was absoluut aan vervanging toe. “Over het algemeen moet je rekenen op een levensduur van zo’n vijftien jaar, maar de huidige bakwand gaat nu al 22 jaar mee”, stelt Pieter Burgwal. “Het was nu wel echt tijd om te moderniseren.
Wij hebben ruim de tijd genomen in te beslissen wat wij wilden kopen. We zijn bij een aantal collega-ondernemers gaan kijken hoe hun bakwand functioneerde en hoe de service van de leverancier is, want het is uiteraard heel belangrijk dat in het geval van storing deze snel wordt gerepareerd. Uiteindelijk zijn wij in zee gegaan met De Kuiper horeca, die precies konden leveren wat wij nodig hebben. Zo is het rendement maar liefst 95%, dus een behoorlijke besparing op gasverbruik en daardoor kan er ook sneller gewerkt worden. Mede door het feit dat er nu met negen manden gewerkt gaat worden in plaats van de zes die wij tot nu toe in gebruik hadden.
Ook gaat het reinigingen en vervangen van het vet veel efficiënter. Afgewerkt vet wordt nu rechtsreeks naar een groot opvangt gepompt, zodat ik ook niet meer met dat vet hoef te lopen met alle risico’s van dien. Ook is het nu mogelijk om met hetzelfde systeem vet te filteren of naar een andere pan te pompen. Alles bij elkaar dus een hele verbetering!”
De nieuwe bakwand is ongeveer anderhalve meter langer, dus moest er nog wel wat meer gebeuren in de cafetaria.
“Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de hele cafetaria te verbouwen”, zegt Pieter. Een nieuw plafond, alles is geschilderd en we hebben een schitterend systeem aangeschaft waarmee een aantal beeldschermen worden aangestuurd met ons assortiment en extra informatie. Dat is echt helemaal van deze tijd en het staat ook mooi boven het bakgedeelte”, gaat hij verder.
Vanaf nu is het niet meer mogelijk om in de cafetaria de bestelling te nuttigen. Het wordt het echt een afhaallocatie. Wel is het mogelijk om in het restaurantgedeelte de bestellingen te eten. Pieter: “Het restaurant hebben we vorig jaar flink aangepakt. We hebben 32 extra zitplaatsen gecreëerd en de keuken is in november compleet gemoderniseerd. Al met al een flinke klus, maar wij zijn nu weer helemaal klaar voor de toekomst. Momenteel hebben we natuurlijk nog wel rekening te houden met de corona-maatregelen, maar dat zal toch ooit ten einde zijn? Wij staan in ieder geval te trappelen om weer op een ‘normale’ manier te kunnen werken.”