Over ons

Restaria Favoriet


Waar alleen het beste goed genoeg is...De liefde in de pan is de glimlach aan tafelQua aanbod en uitvoer is Restaria Favoriet een middenweg geworden tussen een restaurant en een cafetaria. Restaria Favoriet is meer geworden dan een traditionele snackbar of restaurant in één.


Over onsDe geschiedenis


Sinds 1928 is het pand aan de Dorpsstraat te Harskamp bekend als een heus familiebedrijf. Piet Burgwal senior, getrouwd met Hermina Brouwer, begonnen in dat jaar Café Burgwal, wat sinds jaar en dag een bekend begrip is in Harskamp en omstreken. Door de jaren heen hebben er enkele veranderingen plaatsgevonden, zoals in 1938. In dat jaar werd het pand in steen opgezet en werd het bedrijf uitgebreid naar Hotel - Café - Restaurant 'de Harskamp'.

De heer Wijnand van Driesten had toentertijd zijn ideeën op papier gezet en het pand naar eigen hand gebouwd, als ware architect.


In de jaren 60 nam de heer Piet Burgwal, en echtgenote Willie Schut, het bedrijf over van zijn stiefvader en kwam er naast het bestaande concept - in de jaren 70 - een cafetaria erbij, in die tijd ook wel een broodjeszaak genoemd - Broodje Favoriet.


In 1992 heeft tot op heden de laatste overname plaatsgevonden, en dan wel door de huidige eigenaren Wijnand en Eef Burgwal. Ook sinds deze overname zijn er aantal dingen veranderd binnen het familiebedrijf, maar worden de gerechten nog steeds op dezelfde manier bereid en worden deze geserveerd met de bekende verse groenten. Tijdens de overname in 1992 is het Hotel achterwege gelaten binnen het bestaande concept en zijn zij zich volledig gaan richten op de kern: gezelligheid, heerlijk eten en een uitstekende sfeer. Sinds 2015 is er een totaal nieuw concept ontstaan en na enige interne verbouwingen is het bedrijf veranderd in Restaria Favoriet, waarbij het cafetaria en het restaurant één zijn geworden en waarbij het cafégedeelte is veranderd in een sfeervol, klein café.
Restaria FavorietDorpsstraat 1

6732 AA Harskamp

T: 0318-456263

E: info@restariafavoriet.nlOpeningstijden


 

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag t/m vrijdag : 11:30 - 22:00 uur

Zaterdag : 11:30 - 21:30 uur

Zondag : 16:00 - 21:00 uur

 

Van 1 oktober tot 1 april zijn wij op woensdag en donderdag open tot 21:00 uur

 © Copyright Restaria Favoriet 2015


info@restariafavoriet.nl